Skip to main content

logo OC

Over

Foekje 2023Graag vertel ik je meer over mezelf: Foekje Oosterwegel.
Mijn eerste liefde was de taal en mijn tweede het recht. In die volgorde heb ik dan ook Nederlands en recht gestudeerd. Vrijwilligerswerk voor Amnesty International wakkerde de interesse in het recht aan, in recht doen. Ook intrigeerde mij dat juridische teksten altijd zo moeilijk waren. Het leek wel de bedoeling dat de lezer de tekst niet zou begrijpen. Was dit nu echt nodig?

Specialisaties
In de studie Nederlands heb ik me vooral gericht op communicatie in organisaties. Tijdens de rechtenstudie specialiseerde ik me in arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht. Als master koos ik voor bestuurs- en staatsrecht, privacyrecht en gezondheidsrecht. Mijn scriptie ging over verplichte vaccinatie en grondrechten. Hoever mag de overheid gaan met het inperken van de grondrechten?

Petten
Taal en communicatie heb ik met verschillende petten op in praktijk gebracht. Zo was ik na mijn studie Nederlands docent-trainer, interim-hoofd PR en senior communicatiemedewerker aan een hbo. Na een verhuizing werd ik communicatieadviseur en beleidsmedewerker bij een waterschap en gemeente. Omdat ik van afwisseling houd, richtte ik een eigen communicatiebureau op, waarmee ik me vooral toelegde op het schrijven van teksten voor het midden- en kleinbedrijf, gemeenten, waterschappen, onderwijs en een ziekenhuis.

Onderwijs en bureau
Als docent-coach ben ik sinds 2019 terug in het onderwijs, maar nu op een juridische hogeschool, waar mijn beide studies tot hun recht komen. Die komen ook van pas bij dit bureau: nu niet om de studenten te leren hoe ze heldere juridische teksten schrijven, maar om jou hierin te ondersteunen. Dan kan ik laten zien dat je alle teksten, dus ook juridische teksten, begrijpelijk kunt schrijven.

Contact
Als je me een uitnodiging stuurt via LinkedIn, kun je mijn loopbaan bekijken.